Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTANoticies
 

El Gremi referma la seva aposta per la formaciˇ

S’obre una nova convocatòria per a inscriure’s a cursos sobre seguretat, riscos bàsics i específics, recursos preventius i d’altres matèries.

La formació és bàsica en els temps actuals. I és per això que des del Gremi volem oferir als agremiats la millor oferta possible en aquest aspecte amb un ventall de cursos diversos, i en especial en aquelles matèries obligatòries per conveni. Així doncs, s’obre una nova convocatòria per seguir aquests cursets impartits per formadors especialitzats de la Fundació Laboral, que es desplacen fins a la seu de l’entitat per oferir aquesta formació.

Les dues vies principals són les referents a la prevenció de riscos laborals i a la Targeta Professional de la Construcció (TPC), necessaris per obtenir el Registre d’Empreses Acreditades (RAE) segons dicta el conveni de la construcció. En el primer aspecte, es poden seguir cursos de seguretat i riscos bàsics (8 hores cadascun), de riscos específics (20 hores) o de recursos preventius (60 hores). Mentre que pel que fa a la targeta professional, es pot seguir el curs bàsic (8 hores), el qual també permet obtenir aquest document indispensable per exercir la professió als no agremiats, ja que tot i que no sigui obligatòria com sí ho és el REA, suposa una millor i més completa formació.

També cap la possibilitat d’obtenir formació en administració d’empresa amb un curs de direcció de 10 hores, o d’altres matèries com poden ser el muntatge de bastides, dirigides més als treballadors. En tots els casos el cost està subvencionat a través del Gremi de Barcelona, que distribueix les ajudes entre la resta de gremis provincials, entre els quals el del Vallès Oriental és dels que major nombre de cursos ofereix.

La quantitat mínima d’alumnes per oferir cadascun dels cursos és de 25 alumnes, i els horaris sempre són vespertins per fer-los compatibles amb la jornada laboral.

En total, 252 hores que han servit per millorar la formació de 275 professionals.

Tancada la programació del primer semestre de l’any, s’han obert les noves subvencions pel segon semestre. Tots aquells que estiguin interessats en seguir algun d’aquests cursos, es poden posar en contacte amb el propi Gremi per conèixer les condicions concretes per cada curs.
Durant els set primer mesos de 2011 i gràcies a convenis de col·laboració amb diversos instituts de formació, es van impartir cinc cursos de paleteria de 20 hores cadascun i un de sis hores; dos de Prevenció de Riscos Laborals de 60 hores i altres dos de sis hores, i un curs per a directius de 10 hores.

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 m˛bil 677481580
· legal · Disseny web