Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTANoticies
 

MERITXELL BUDÓ
NOVA ALCALDESSA DE LA GARRIGA

“Ara no és moment de construir més, sino de construir millor”

Meritxell Budó (CiU) és la nova alcaldessa de La Garriga. Tot i que això de ‘nova’, en el seu cas, és una mica un dir, ja que fa quatre anys ja va rebre la vara de comandament municipal. Però només li va durar deu mesos: els que van tardar els grups de l’oposició a proposar una moció de censura que va fer alcaldessa a Neus Bulbena del PSC.

Ara, les urnes de les darreres eleccions municipals li han donat la victòria a aquesta farmacèutica de formació i regidora al consistori garriguenc des de 2006. Els set regidors que ha obtingut CiU formaran govern juntament amb els tres obtinguts per la formació Acord Independentista de La Garriga. “Esperem que aquest cop no hi hagi imprevistos i poguem governar els quatre anys”, somriu…

Devia ser difícil d’encaixar perdre l’alcaldia quant tot just feia un any que hi era…

“Va ser un cop fort, perquè tot just estàvem començant a enfilar la legislatura. Però un cop passat el dol, vam decidir fer una oposició responsable i constructiva. I crec que això ens va permetre crèixer políticament i enfortir-nos, i per això el poble ara ens ha donat un recolçament molt ampli”.

A part d’alcaldessa, també era la regidora d’Urbanisme. Ja va tenir temps a veure gaires projectes?

“Déu n’hi do tot el que em va passar entre mans. Ara som un equip de 10 persones i està tot molt més repartit, però aleshores érem menys i vaig asumir Urbanisme, o sigui que es un tema que el vaig poder copsar bastant de primera mà, perquè m’agrada i m’apassiona. Però també va ser una mica per no ser potser tants com voldriem i haver de repartir el cartipàs entre els que érem”

I sempre, suposo, deixant les decissions concretes als tècnics…

“I tant. Sempre dic que els tècnics han de fer de tècnics i els polítics, de polítics. Tú com a polític pots marcar les polítiques a dur a terme en aquesta àrea, però en cap cas has de fer de tècnic, per això hi són ells”.

Van quedar moltes coses al tinter per fer?

“Encara ho estàvem envastant tot una mica, però hi havia un bon projecte de movilitat que no es correspon amb el que tenim actualment. Perquè s’ha pensat La Garriga en trams de 25 metres enlloc de mirar-la com una totalitat, amb un bon pla de gestió de territori incloent equipaments futurs, movilitat i replantejant millores al Pla General, que està vigent però és de fa 10 anys i sempre cal fer modificacions puntuals”.

I més en concret en l’àmbit de la construcció?

“Sempre vaig tenir contacte directe i habitual amb les empreses de La Garriga, organitzant trobades obertes amb tot el sector per rebre les seves demandes, conèixer les seves necessitats i escoltar quins impediments es trobaven a nivell municipal. Ara el panorama ha canviat molt, potser no és el moment de construir més, sino de construir millor, tenint cura del territori, respectant tot el que es pugui el patrimoni i les mesures de sostenibilitat. I mantenint el contacte directe amb les empreses, que tot i el canvi de panorama, segueixen tenint present una demanda: la de més agilitat per part de l’administració.

I ara quins són els projectes urbanístics prioritaris?

“El primer de tot és endreçar La Garriga. Coses concretes, poques. I no perquè no en volguem fer, que és clar que volem, i s’aniran treballant i projectant, sino pel finançament, que ja veurem com està… Tot depèn d’això. Però està clar que hi ha trams que s’han d’acabar d’arreglar, tant del centre com d’altres parts de La Garriga”.

Com per exemple?

“Voreres a diversos sectors, tenim la urbanització dels Tremolencs pendent, perquè hi ha una subvenció concedida, però amb ella tenim per fer el projecte i poca cosa més…S’ha de replantejar per veure què podem dur a terme. El 2012 veurem quina quantitat ens adjudica la Generalitat per a poder fer un Pla Únic d’Obres i Serveis i prioritzar actuacions. El planejament base no el tocarem aquesta legislatura. El que sí farem és replantejar els plans puntuals. Per exemple, construir un aparcament soterrat al centre”.

Precisament les obres de reforma del centre ha estat una de les actuacions que més cua han dut al municipi…

“Més que reforma, ha estat una transformació: s’han tret tota una sèrie de carrers amb llambordes molt antigues, amb una plaça de sauló, i ara hi tenim una plaça dura, amb unes rajoles de material molt porós que s’embruta molt fàcilment, i això no ha agradat, la gent ho ha rebutjat. Van haver-hi cassolades, pancartes… mai havia vist a La Garriga una revolta com la que es va dur a terme amb aquestes obres. Però ara no es pot desfer: el que intentarem és, amb el que tenim, millorar-ho. Tot i la contenció obligada de la despesa que hem de fer. Entre altres coses per poder cumplir la nova llei de morositat que ens obliga als ajuntament a pagar en 50 dies”.

Justament una de les reivindicacions del sector, i una de les pors que hi ha: que tot i l’esperada reforma, els ajuntament segueixin sense pagar a temps perquè no poden…

“És que molts efectivament no poden. Nosaltres no podem, encara. Les coses estan com estan, perquè als ajuntaments ens van adjudicant tasques mentre per altra banda no rebem els ingressos corresponents per dur-les a terme. Penso que els alcaldes, d’alguna manera, hem de liderar algun moviment perquè la qüestió del finançament local es millori en aquesta legislatura”.

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 m˛bil 677481580
· legal · Disseny web