Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTANoticies
 

EL GREMI MANTÉ LA CONSTÀNCIA AMB ELS POLÍTICS

Estem en època de crisi, i estem en època de parlaments polítics, debats mediàtics sobre l’estatut, les noves lleis, els impostos... i mentrestant, la petita i mitjana empresa (i també la gran), pateix de primera mà les conseqüències d’aquesta inexactitud i imprecisió en les actuacions dels polítics i el govern en general.

El Gremi, conscient de tota aquesta situació, va decidir ja fa temps actuar amb aquesta constància de la que el mateix President Rossend Matas ens parlava en la seva editorial, i va ser  així com va sorgir la idea de mantenir reunions periòdiques i contactes d’aproximació amb el sector més purament polític de manera que, actuant a mode de lobby, el Gremi s’ha convertit en la veu del sector dins la nostra comarca del Vallès Oriental.

Durant el transcurs del darrer any, i pel que fa a l’equip de Govern de la Generalitat, el Gremi ha enviat una carta demanant diversos tipus d’ajuts a la Consellera de Treball, Ma. Del Mar Serna Calvo, i la darrera que se li va fer durant el mes de Juliol al Conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, on se li demanaven actuacions precises sobre la il·legalitat de moltes empreses i la pirateria en el nostre sector, sobre treballar en una planificació dels impostos per enviar i pal·liar en la mesura del possible properes noves situacions com l’actual davant una cojuntura d’acomiadaments forçats i reduccions de plantilla involuntàries, i per acabar demanàvem que es treballes en la possibilitat d’aplicar un I.V.A. reduït del 7% per a les reformes i obres menors, que en moments com l’actual ens poden salvar molt la feina. Alhora se’l convidava a mantenir una reunió amb ell, de la que n’estem esperant, si arriba, una data.

D’aquesta darrera actuació el que sí es pot dir és que el gremi n’ha obtingut resposta, però com era d’esperar aquesta no ha estat gaire positiva: mentre que no feien cap mena de referència als punts primer i segon, s’han limitat a respondre sobre el tercer desviant la responsabilitat dels “iva’s” i dient literalment que “... l’aplicació d’un IVA reduït forma part de l’àmbit competencial de la Unió Europea i, per tant, el Govern no té una atribució directa sobre aquesta mesura.”  Pot ser val més no fer comentaris al respecte, no sigui que prenguem mal.
Paral·lelament, el Gremi demanava una nova reunió amb l’Alcaldia de Granollers, que es va celebrar finalment amb el passat dia 22 de Setembre amb la presència de l’excel·lentissim Alcalde de Granollers, Sr. Mayoral, i del Regidor d’Urbanisme i Habitatge, i Diputat del parlament de Catalunya, Sr. Jordi Terrades. En aquest context, el Gremi va presentar també les següents i més propostes, de la que us en fem cinc cèntims:


Llicències d’Obres
 
Propostes:
• Allargar la durada de les llicències o que totes les pròrrogues no tinguin cap cost.
• Ocupació de la via pública en el primer metre lineal de la façana que estigui inclòs dins la llicència (que no es cobri a part) tant a les voreres com en zones d’aparcament.
Resposta:  Tenen en previsió la nova ordenança de cara al Gener del 2010. En principi la durada dels permisos passarà de 18 mesos a 24, prorrogables un any més. Respecte a l’ocupació de la via pública, i tot i no ser la primera vegada que se’ls demanava, comenten que s’ho han de mirar.

Lluita contra la pirateria

Propostes:
• Al donar els permisos s’ha de garantir que les empreses estan al dia dels papers mínimament necessaris, demanant  TC2 ó Autònom, Seg. Social, certificat anual, Prevenció Riscos (Formació Obligatòria), assegurança RC...
• Es reclama el fet que davant l’administració hauríem de jugar tots les mateixes cartes, de manera que per això es reclama també que tot el que reclamem en el punt anterior es demani també en els assabentats (no només en les obres majors i menors).

Resposta:   Diuen que s’ho han de mirar, ja que no és fàcil de controlar. Des del Gremi els oferim la nostra col·laboració i garantia de qualitat dels nostres agremiats, als que ja exigim totes les documentacions en regla dir pel cas han de passar per les nostres oficines a sol·licitar algun paper. Amb tot, s’ho han de mirar.

Seguiment de les runes

Proposta: 
• Es demana la garantia que les runes s’aboquin en llocs adequats evitant així abocadors descontrolats i la contaminació del nostre entorn.

Resposta:  Revisaran si es pot demanar una acreditació prèvia sobre el lloc on abocaran la runa generada.

Nou feil 2010
(fons estatal d’inversió local)

Proposta :
• Previsió amb temps per a millorar la qualitat i garantir un major impacte laboral en les empreses de la comarca.

Resposta : Comenten que les obres que eren per adjudicació directa o bé per concurs restringit es van atorgar a empreses de la comarca. Per altra banda, les ofertes que eren de concurs públic, evidentment podien anar a parar fora per un senzill tema del  tamany i potencial  de l’empresa local.  Comenten com a exemple que per un concurs que acabaven de treure petit s’hi havia presentat 38 empreses, la qual cosa els dificultava molt aquestes gestions.
Segons les darreres fonts i sense que aquestes dades hagin de ser referents, comenten que en el nou FEIL hi ha prevista una inversió de 5.000 milions d’euros, de la que es permetrà que cada ajuntament desviï d’aquests 5.000 milions, 1.500 milions (cada Ajuntament en la seva part proporcional al respecte,) diners per a recuperar actuacions del seu propi deute.
Comenten que enguany a Granollers han generat 144.000 m2 d’obres al carrer, i que per aquesta propera vegada el que pretenen és que no s’afecti tant els carrers per no alterar més els vianants.

Tota aquesta informació us la vol facilitar el Gremi per que estigueu al corrent de les contínues converses que s’estan mantenint directament, però val a recalcar que el Gremi, a través de la seva presència en entitats com la FAEVO (Foment), PIMEC, La Cambra,  i el Consell Comarcal està fent valer la seva representació per a fer-se sentir i respectar, alhora que, un cop més, fa que la seva constància acabi per transformar els seus reclams en el màxim possible de realitat.
Tot i semblar que les respostes dels polítics, a vegades, són lentes i imprecises, el Gremi valora com a positiva la seva relació amb les institucions, ja que, aplicant la mateixa filosofia del propi ofici que representa, si cada dia es posa una totxana, al cap del temps haurem construït una casa, i si cadascú de nosaltres posés una totxana diària, abans es faria la casa. Per això mateix el missatge del Gremi és de mantenir-se unit i fer encara més pinya, reclamant i lluitant per mantenir i captar les empreses del sector, obtenint més força, i aconseguint així una constància més eficaç.

Com diria el propi President Rossend Matas, “només amb l’esforç de tots ens en sortirem més aviat”. Però quan el President parla de “tots”, sabem que inclou no només a l’empresari, si no també els agents socials i les patronals, ja que “només treballant conjuntament s’aconseguirà fer-se escoltar i respectar davant l’administració. Qui coneix de primera mà la problemàtica del carrer és l’empresari, i si el seu representant, la Patronal, no es manté unida, perdrà qualsevol credibilitat davant l’administració”. 

Rossend fa aquestes declaracions, a més, en un moment clau on la lluita per a una única Patronal en la comarca avança a passos pot ser massa lents per a les necessitats del moment. “Des del Gremi s’hi posen tots els  esforços i recursos disponibles”, diu Rossend. Confiem ara que la bona voluntat i l’esforç de tots acabi donant el fruit esperat i els resultats es puguin veure en breu.

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 m˛bil 677481580
· legal · Disseny web