Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTANoticies
 

DE LA CONSOLIDACIÓ A LES MILLORES

Un total de 60.000 tones de material reciclat utilitzat de nou en obres noves. El 2008 ha estat un any de consolidació per a la planta de tractament de runes de les Franqueses. Després de la inauguració de la planta, el 2007, l’any passat va ser el primer any de funcionament a ple rendiment, i el 2009 arrenca amb millores i novetats.

• Fidelització i diversificació

La valoració del 2008 del gestor de la planta, Francesc Agustí, no pot ser més positiva: “La instal·lació, amb les darreres modificacions, funciona bé, ja és molt més coneguda i el seu ús s’ha consolidat”. Segons Agustí, des de Tecnocatalana de Runes s’ha notat un nivell alt de fidelització dels clients. “Cada cop ens coneix més gent, i l’ús de la planta, tant per abocar com per carregar àrids reciclats, ja és una rutina per a molts constructors de la comarca”, explica.

• Millores a la planta

Després d’un any d’activitat intensa, la planta va tancar aprofitant les festes de Nadal (quan hi ha menys activitat) per dur a terme millores a la planta. “S’han fet uns canvis de processos petits però importants, que permeten revalorar el rebuig teòric, amb dos materials reciclats, un d’aquests nou: sorra reciclada per tapar tubs, i el material més granat per a tot-u artificial”, explica Agustí. D’aquesta manera, la planta prossegueix els plans de millora i d’optimització contínua per millorar el rendiment.

• Material natural per als agremiats

Com que el Gremi forma part de Tecnocatalana de Runes, els agremiats disposen d’avantatges en la utilització de la planta. Tenint en compte les necessitats de molts dels agremiats, que són paletes o petits constructors, Tecnocatalana de Runes ha arribat a un acord amb Àrids Garcia per tenir a la seva disposició material natural, d’aquesta manera s’estalvien haver-se de desplaçar expressament fins a la pedrera. Aquest nou servei, disponible només per als agremiats, ofereix quantitats limitades de sorra, sorra pols,  barreja i grava (calibre 5/12 i 12/20).

Obres destacades
La important tasca de reciclatge de la planta de les Franqueses té un efecte directe en obres de la comarca.
El material reciclat s’ha utilitzat en obres com les següents:
A • En l’urbanització dels carrers del barri del Lledoner, a Granollers, també s’ha utilitzat material reciclat com a subbase.
B • La subbase de la variant provisional de la C-17, entre l’Ametlla del Vallès i la Garriga.
C • Parc de Llerona

Una altra de les novetats que, des de principis de gener, ha provocat ja un increment considerable de la feina a la planta de reciclatge és el nou cànon de l’Agència Catalana de Residus, que grava amb 3 euros cada tona de residu dipositat als abocadors autoritzats. El nou impost, que pretén incentivar el reciclatge de les runes, no afecta les plantes de reciclatge com la de les Franqueses. Això fa que ja s’hagi començat a registrar un increment en el nombre de camions diaris, sobretot de clients que fins ara preferien els abocadors de Llinars i Sant Celoni, per la proximitat, i que ara, en molts casos, veuen que els surt més a compte venir a descarregar runa a la planta de Tecnocatalana de Runes per estalviar-se la taxa.

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 m˛bil 677481580
· legal · Disseny web