Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTANoticies
 

PARLEM AMB... FRANCESC AGUSTÍ. GESTOR DE TECNOCATALANA DE RUNES.

“La planta no és un abocador. És tant important l’entrada de runa com promoure la utilització de l’àrid reciclat”

Vinculat fins ara al sector de la maquinaria per a l’alimentació, el seu perfil comercial l’ha portat a ser escollit gestor de Tecnocatalana de Runes. Donar a conèixer la planta i augmentar el ritme d’entrades i sortides de material és ara per ara el seu principal objectiu. En el primer mes de funcionament la planta ha rebut una mitjana de 10 camions de runa, i l’objectiu a curt termini és que s’arribi a uns 50 al dia. Francesc Agustí, el gestor de Tecnocatalana de Runes, de ens rep a la planta de les Franqueses.

Després de la inauguració la planta és totalment operativa. Com valoreu aquest primer mes de funcionament?

La planta està funcionant prou be, encara que com qualsevol nova instal·lació requereix algun que altre ajust.
És molt important la repercussió mediàtica que vam aconseguir amb la inauguració. Ara la gent està més al cas, el projecte és més conegut.

A quines empreses dóna servei la planta?

Principalment a totes les empreses constructores i de enderrocs del Vallès Oriental. El cost del transport de la runa limita el nucli d'acció de la planta, que es limita a un radi d'entre 30 i 50 quilòmetres. Més enllà d'aquest radi per a les empreses no és rentable portar la runa perquè  el benefici que en treuen és menor als costos en transport.
També és important que els agremiats sàpiguen que, com que el Gremi forma part de la societat de Tecnocatalana de Runes, en certa manera en són socis-propietaris, i per tant disposen de tarifes especials

Quina és la teva tasca a Tecnocatalana de Runes?

La meva tasca ara per ara consisteix en contactar i visitar empreses de construcció i demolició de la comarca. L’objectiu no és tant sols que portin la seva runa a la planta, sinó que siguin també consumidors dels àrids reciclats. L’ideal és aconseguir clients que tanquin la roda del reciclatge, fer-los adonar que amb el procés complet tothom en surt beneficiat.

Està el sector prou conscienciat de la necessitat del reciclatge?

És cert que encara s’ha de fer pedagogia respecte amb el reciclatge de runa i la separació d’impropis, però està clar que hi ha molta més conscienciació que fa uns anys. La gent està molt més mentalitzada de la importància del reciclatge i cada cop es fa més la separació a obra.
El que ha de quedar molt clar és que la planta no és una abocador. La nostra matèria prima és la runa, però el nostre objectiu és reciclar, convertir aquest producte de rebuig en un material de qualitat reutilitzable de nou.

Quina acceptació té l’àrid reciclat que surt de la planta?

Sabíem que el producte reciclat que sortiria de la planta seria de qualitat, però ens ha sorprès la bona acceptació, perquè a priori semblava més fàcil aconseguir l’entrada de runa que no pas la venta d’àrid reciclat. Els qui ja han provat el material reciclat n’estan molt contents i han repetit, i això és molt engrescador ara que tot just estem als inicis.

Quins aspectes creieu que han de millorar per afavorir el reciclatge?

Actualment la llei regula la separació i la recollida de runa, és a dir l'entrada de material a la planta. Seria interessant que la legislació també afavorís el consum del producte reciclat, per exemple obligant a un tant per cent de consum d'àrid reciclat en obres públiques. Està clar que el material resultant de la planta no és utilitzable per a usos estructurals, però hi ha infinitat d’usos per aquest tipus d’àrids: drenatges per murs, anivellació de terrenys, pàrkings tous, basses per canalitzacions, camins rurals, subbases, etc..

També s’ha parlat molt de la innovació que suposa aquesta planta en el reciclatge de runes....

Sí, el sistema de funcionament de la planta ha estat patentat, i des de la inauguració tenim coneixement de diferents projectes per crear plantes similars. Sembla que podem marcar un abans i un després en el reciclatge de runes a la construcció.s

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 m˛bil 677481580
· legal · Disseny web