Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTANoticies
 

EDIFICIS AMB PREMI

El Vallès Oriental és una comarca amb edificis innovadors, dignes de reconeixement. Els darrers mesos, tres projectes de la comarca han estat premiats i reconeguts. Us els presentem

 

REFORMA I AMPLICACIÓ PISCINA MUNICIPAL
(LA ROCA DEL VALLÈS)

Una altra de les obres finalistes dels premis Catalunya Construcció és la reforma de la piscina municipal de la Piscina de la Roca del Vallès, obra de l’arquitecte Ricard Balcells i l’aparellador César Giménez. Entre més de cent candidatures, el jurat dels premis que organitza el Col•legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona va triar aquest projecte com a finalista valorant la innovació en el disseny de la coberta mòbil i els criteris de sostenibilitat i estalvi energètic que promou l’edifici.
L’encàrrrec de reforma incloïa, a banda de l’ampliació de les instal•lacions, la cobertura de la piscina gran, perquè es pogués utilitzar tot l’any. La solució de l’estudi Balcells va ser la col•locació d’una coberta telescòpica de panell sandwich de 5 cm de gruix sobre una estructura portant de jàssera-paret, de formigó armat que es recolza, al nivell de planta baixa, en tant sols sis punts per obtenir la màxima continuïtat visual entre l’espai interior i el solàrium.

   

RENOVACIÓ CEIP FERRER I GUARDIA
(GRANOLLERS)

La renovada escola pública Ferrer i Guàrdia, situada al carrer Roger de Flor de Granollers és dels edificis més destacats, ja que a banda de formar part de la 4a Biennal d’Arquitectura del Vallès, en la categoria d’obra pública, ha estat finalista als premis FAD d’Arquitectura, un dels certàmens més prestigiosos de l’Estat (hi participen prop de 400 projectes d’Espanya i Portugal.
L’escola s’ha construït en dues fases per permetre la continuïtat de les classes a l’antic edifici. A la primera fase s’ha construit el nou aulari, que s’ubica en una barra de planta baixa i dues plantes pis, i que s’organitza a partir d’uns patis que filtren la llum natural i una escala lineal, protagonista del projecte. Tot l’edifici s’ha construït amb bloc de formigó blanc i disposa de dues entrades, una d’elles específica pels alumnes d’educació infantil.
L’arquitecte Jordi Badia, fundador de l’estudi barceloní BAAS, fundat l’any 1993, és el creador de la nova escola. “Busca ser confortable per als nens i la façana busca protegir les aules del soroll. L’interior, molt lluminós, busca el recolliment i el silenci necessaris per l’estudi”, explica. Qui vulgui conèixer amb detall el projecte de l’Escola Ferrer i Guàrdia pot visitar l’exposició de la Biennal d’Arquitectura del Vallès a la seu del COAC (Col•legi d’Arquitectes de Catalunya) a Terrassa, fins el 30 de novembre.

 

   

REHABILITACIÓ DEL CENTRE
CÍVIC-MASIA CAN BORRELL
(MOLLET DEL VALLÈS)

Una altre edifici que ha rebut doble reconeixement ha estat la rehabilitació de la Masia Can Borrell de Mollet del Vallès com a centre cívic, un projecte de Mercè Soler i Miquel Lloveras, de l’estudi Lloveras & Soler, de Terrassa. També ha estat seleccionat a la Biennal d’Arquitectura del Vallès, com l’Escola Ferrer i Guàrdia, i a més és finalista de la quarta edició dels Premis Catalunya Construcció (convocats pel Col•legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona), en la categoria de Direcció i Execució.
Conservant el cos central de l’antiga masia (convertit en una sala d’exposicions), s’obre un nou accés funcional i modern al cos de llevant (la part nova del projecte), que també incorpora un ascensor dins una caixa de formigó i vidre. La nova entrada, contraposada al portal històric, fa explícita l’existència del centre cívic amb unes passeres i un vestíbul vidriat. L’antic celler s’ha adequat i ampliat i fa les funcions de sala d’actes.

 

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 m˛bil 677481580
· legal · Disseny web