Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTANotícies
 

IVETTE NADAL
Constructora de sentiments

Ivette Nadal (Granollers, 1988) és cantant, compositora i poeta. Una ànima sensible i inquieta que viu de les emocions. Concretament, una autora que viu d’extreure tota la veritat que contenen els sentiments, fins a acabar construint cançons per ser cantades i compartides. En part, composar és l’art de construir: posar fonaments a una idea, vestir-la de murs forts que aguantin sotragades i tapar-la amb la millor coberta possible. Fa dos anys, publicava Tornar a mare (2015), un àlbum que és el resultat d’un intens procés de lluita personal.

Tenia clar el títol des del principi?

Sí, tot i que se'm va qüestionar molt. Tot surt d'un dia en què el meu fill em pregunta: "Quan tornaràs?". A mi em va fer pensar molt, perquè jo hi era, però en realitat ell no em veia. Va ser quan vaig entendre que havia de tornar a néixer, tornar a mare, tornar a l'essència. Tornar a ser qui era i tornar a mirar al meu voltant.

No se n'amaga: Tornar a mare neix de la necessitat de parlar de l'anorèxia.

Hi va haver un dia en què vaig notar la necessitat de fer-lo i va coincidir que era el mateix moment en què em tractava de la simptomatologia, just quan intentava corregir les actituds que tenien a veure amb la malaltia. Va ser aleshores, en aquell moment, quan vaig començar a sentir i a pensar de nou, dues coses que havia deixat de fer.

Aleshores portava tres discos publicats i molts concerts. Com es va adonar que havia caigut en un pou?

No sabia què m'estava passant. Sí que notava que alguna cosa no rutllava, perquè no em trobava bé. A nivell físic, no podia ni caminar! Llavors, va arribar un dia que em vaig espantar, que em trobava molt malament i que tenia un pes molt baix. Va ser el moment clau, quan vaig saber que havia de demanar ajuda.

Un cop fet el pas, es sentia amb la responsabilitat moral de compartir la lluita?

Artísticament sempre he parlat de coses molt meves, molt d'emoció i sentimentals. Per això mateix, vaig pensar que si no explicava el què em passava estava enganyant el públic, i no volia fer-ho. No volia amagar-ho, volia ser totalment sincera.

La cançó que obre el disc, No saps el mal que em fas, compta amb la col·laboració de Manolo Garcia. Com arriba ell a ser part de l'àlbum?

Manolo Garcia va ser molt present durant tot el procés de recuperació, es va interessar molt per mi i per la meva salut. Quan li vaig comentar que volia fer un disc sobre això, em va dir: "Si ho fas, fot-li canya, fot-li rock". Quan vaig tenir feta No saps el mal que em fas, la més rockera de tot el disc, li vaig voler agrair tot i el vaig convidar a cantar.

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 mòbil 677481580
· legal · Disseny web