Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTANoticies
 

Es presenta la nova Llei Reguladora de la Subcontractació

L’acte va comptar amb la presència de Rossend Matas, president del Gremi, i una vintena d’agremiats

El passat 12 de desembre, a la Mutua del Carme de Granollers, i en un acte organitzat pel Gremi de Constructors del Vallès Oriental, la Fundación Laboral de la Construcción Catalunya va oferir una conferència informativa per explicar als agremiats les novetats de la nova Llei Reguladora de la Subcontractació en el sector de la Construcció (Llei 32/2006 del 18 d’octubre de 2006) . Aquesta reforma, molt esperada, arriba 11 anys després de la darrera llei, i vol intentar atenuar les conseqüències negatives d’un model empresarial basat en l’externalització. Aquest model, enlloc d’afavorir l’especialització i la qualitat, ha augmentat la participació d’empreses sense una estructura i organització mínimes que puguin garantir la salut i la seguretat dels seus treballadors, provocant que els índex de sinistralitat al sector continuïn sent inacceptables.

Rossend Matas, president del Gremi de Constructors, va ser l’encarregat d’introduir Joan Gallego, responsable de formació de la Fundación Laboral de Construcció, una entitat que des del 1992 treballa per milor la formació professsional, en salut i en seguretat dels treballadors del sector constructiu. Matas va agrair la presència dels agremiats, als quals va animar a “participar activament en actes com aquest que organitzem des del Gremi perquè estigueu al dia”.

Límit de subcontració al tercer nivell
Segons va explicar Gallego, la nova llei no tant sols fixa determinades condicions per les subcontractacions a partir del tercer nivell, sinó que exigeix uns requisits de qualitat, solvència i organització a les empreses que volen treballar en el sector. A partir d’ara els contractistes i subcontractistes no tant sols hauran posseir  una organització productiva  pròpia (mitjans materials i personals) capaç d’assumir totes les obligacions, riscos i responsabilitats, sinó que hauran de tenir una formació i un pla i una organització en Prevenció de Riscos Laborals i està inscrits al Registre d’empreses acreditades que la mateixa llei té previst crear.
Segons la Llei Reguladora de la Subcontractació el promotor podrà contractar directament  amb tants contractistes com cregui necessari i el límit serà en el tercer subcontractista, que no podrà subcontractar els treballs amb cap altre subcontractista o treballador autònom. Només en casos especials de circumstància major o per exigència d’una major especialització la Direcció Facultativa de la Lleia podrà aprovar un quart nivell de subcontractació, que es farà constar al Llibre de Subcontractació.

Per a més informació, veure
http://www.boe.es/boe/dias/2006/10/19/pdfs/A36317-36323.pdf

i www.fundacionlaboral.org

 

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 m˛bil 677481580
· legal · Disseny web