Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTAMitjans de comunicació
 

JOSEP ESTAPÉ I GUÀRDIA


Josep Estapé i Guàrdia té 85 anys, però conserva intacta la il·lusió de construir coses amb les mans. El seu despatx, i casa seva, és ple d’obres d’art que fa ell mateix amb ciment, mentre encara manté viu el record de tota una vida dedicada a la professió de paleta.

Potser per això, perquè la seva feina ha estat tot un orgull i perquè sempre ha viscut al màxim la seva professió, Josep Estapé ha escrit un magnífic –i exhaustiu– recull de records de la seva vida dins el món de la construcció. Amb vivències, consells, records, fotos i un bagatge impagable, que va començar amb només 14 anys, quan va aprendre l’ofici a Can Baró. Més endavant, va passar a treballar al negoci de Pere Guàrdia i, després, ja va formar la seva pròpia empresa, que va tancar quan va fer els 60 anys.

Ara, el recull de records de la seva vida professional són al Gremi, a disposició de qui vulgui consultar-lo. “Durant uns quants anys, jo havia anat anotant coses sobre l’ofici, i el meu fill em va esperonar a posar-hi ordre, a escriure-ho seriosament”. I així ho va fer, amb total dedicació i molta cura. “En vaig donar una copia a cada fill, alguna a les amistats, al Gremi i a l’Arxiu Municipal”. El resultat és un esplèndid compendi de records, molt personal i entranyable, però també ple d’utilitat.

“El millor record que tinc és haver fet de paleta, he gaudit molt fent la meva feina, sobretot quan he pogut trepitjar l’obra per treballar-hi directament”. Estapé també confessa haver tingut molta imaginació a l’hora de fer les coses, i “saber improvisar per fer la feina el més bé i ràpid”, diu. Potser per això, des que es va jubilar –i “no voluntàriament, sinó per motius de salut”–, es dedica a fer peces de ciment amb molt d’art. Unes 200 obres que fan que la imaginació de Josep Estapé segueixi en funcionament, i que la seva il·lusió per seguir treballant continuï sent tot un exemple.

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 mòbil 677481580
· legal · Disseny web