Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTAMitjans de comunicació
 

PEP BOU
Actor Granollerí
“Una bombolla és màgica i volàtil, només la podem gaudir amb la mirada i amb les emocions”

Pep Bou (Granollers, 1951) és undels granollerins més internacionals que hi ha. Artista de ment inquieta i artesà de la increïble màgia de les bombolles, la seva carrera és plena d’èxits i compta amb el reconeixement del públic i de la crítica especialitzada des que va presentar el ja mític “Bufaplanetes” l’any 1982, un espectacle que encara volta pel món i que va fer que el món descobrís un vallesà que feia miracles amb aigua, sabó i molta perícia. I tot gràcies a la senzillesa de l’art i de l’emoció, amb la poesia de la vida efímera d’una bombolla. Amb l’objectiu d’aconseguir que el moment viscut sigui irrepetible.

El que molt poca gent sap, però, és que Pep Bou, el gran i reconegut artista de les bombolles, és arquitecte tècnic de formació. “De jove, quan començava a introduir-me al món laboral, vaig treballar com a delineant a l’estudi d’en Botey i en Cuspinera, a la plaça Perpinyà” de Granollers, confessa, tot recordant la seva entrada al món laboral de la construcció. Posteriorment, Bou també va treballar amb en Vicenç Oliveres, de dibuix en dibuix i d’obra en obra. “Però jo ja tenia la ment posada en el teatre, tot i que per guanyar-me la vida havia de dibuixar i em tocava anar a fer revisió d’obres. De fet, podríem dir que vaig canviar la «bombolla immobiliària» per la «bombolla de sabó», literalment”. En aquest sentit, Pep Bou assegura que el canvi va venir, potser, perquè aquesta segona bombolla “em semblava que era més neta que la primera”. Qui millor que en Pep Bou, doncs, per parlar de bombolles, ja siguin de qualsevol mena? La seva intuïció el va portar a desenvolupar la vessant artística: “haig de confessar que aleshores ja em va semblar que petaria abans la bombolla immobiliària que les que feia jo amb aigua i sabó”, afirma, somrient.

Però, què fa tan especial i captivadora una bombolla? “Una bombolla és el fruit d’una barreja màgica d’aigua i sabó”. Una unió que fa escuma i que es pot convertir en un tel sabonós que, atesa la seva tensió superficial, sempre tendirà a tenir el mínim volum possible, “cosa que farà que es converteixi en una esfera que pots bufar, tocar amb els dits o bé amb raquetes”. Sembla fàcil, però no ho és. “La qüestió és estirar bé el tel de sabó i aconseguir l’esfera”. Aleshores, quan això s’aconsegueix, apareix la màgia. “Tenim una esfera transparent que, alhora, també és un mirall”. En una bombolla “sempre hi ha dibuixada una finestra i hi podem veure el què vulguem”,  i això fa que ens fascini i que quedem embadalits, perquè és un element que no podem tocar, que no podem emportar-nos: “és màgica, volàtil, ens manté actius i només la podem gaudir amb la mirada i amb les emocions”. Sembla fàcil, però no ho és, “tot i que només és pura física”. Ningú pot discutir que la grandesa d’artistes com Pep Bou rau en la capacitat de subvertir les convencions lògiques i extreure art d’un cosa que, aparentment, no ho és.
Quines són les característiques principals de les bombolles?

Per fer una bombolla “has d’anar posant sabó a l’aigua i, quan comença a fer escuma, deixar de posar-ne. Ja ho tens!”. Això sí, se li ha de posar la quantitat de sabó justa i necessària. “Cal donar a la bombolla el màxim de líquid possible, cosa que farà que la seva vida sigui més llarga i que trigui més a evaporar-se”. En aquest sentit, si l’entorn és sec durarà menys. “Quan més humit sigui el lloc on farem les bombolles, més allarguem la seva presència”, afirma Bou, que sap que la seva feina ve determinada per factors externs a ell mateix. La seva funció sempre dependrà del temps que faci i de l’ambient que hi hagi aquell dia, i provocarà que l’espectacle sempre sigui diferent.

Potser aquest és el gran secret de l’èxit, que l’espectacle sempre sorprengui i que l’autor hagi de saber ballar amb qualsevol circumstància. Potser per això té tant d’èxit i és un dels noms de la nostra comarca que són més coneguts arreu del món, tal com demostra que  la companyia Pep Bou sigui, actualment, plena de projectes. El seu darrer espectacle en solitari, ‘Bombollava’, amb tota probabilitat es podrà veure a França el proper 2015. L’incombustible ‘Bufaplanetes’, creat el 1982, segueix sense aturar-se i el juny arribarà a Santiago de Compostel·la i al Priorat. I, per si no n’hi hagués prou, manté un espectacle estable en la programació de Port Aventura, ‘BubbleBou’, i la seva companyia no para de fer representacions de ‘Clinc’, un espectacle que ell ha creat i que interpreten dos autors que van fent gira, “ara mateix són a França i l’espectacle arribarà a Singapur, a Alemanya i a Holanda”. I, si tot va bé, ben aviat podrem gaudir d’una petita delicadesa en forma de producció internacional, “a Londres, en col·laboració amb el teatre musical i la dansa”, ens avança. “Aquest espectacle serà molt gran i s’estrenarà el mes de setembre de l’any vinent”. Una vida dedicada a la construcció de bombolles, amb uns inicis en el món de la construcció i de les obres. De Granollers al món, Pep Bou, l’artista més internacional i màgic de la comarca.

 

 

 

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 m˛bil 677481580
· legal · Disseny web