Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTA 

Ordenança municipal sobre estalvi d’aigua a Granollers

L’aigua és un bé general i escàs. Cada cop més. Malgrat sembli impossible les reserves mundials d’aigua del planeta disminueixen, cada cop plou menys i el canvi climàtic també afecta a l’aigua que nosaltres consumim cada dia.
Estalviar aquesta aigua quotidiana s’ha de convertir en una de les principals accions de cada llar i cada família, però també cal conscienciar de la problèmàtica a nivells més amplis de la societat  i marcar normatives que permetin estalviar aigua abans que en comenci el consum humà de cada habitage. I en aquest plantejament hi té un paper clau la construcció eficient i estalviadora d’aigua.

Els antecedents de l’ordenança
Des del juny del 2004 l’Ajuntament de Granollers participa en un grup de treball impulsat des de la Diputació de Barcelona  per redactar un model d’ordenança d’estalvi d’aigua que posi especial atenció en els edificis públics i privats de nova construcció, rehabilitació i canvi d’ús i el disseny de noves zones verdes.
El març del 2006 aquesta ordenança tipus veu la llum assegurant un 80% d’estalvi en el consum domèstic de l’aigua. Del març al juliol del 2006, l’Ajuntament de Granollers revisa i adapta aquest model a les seves necessitats. El resultat és La Ordenança Municipal sobre estalvi d’aigua que es va presentar a Granollers el passat 4 d’octubre.  

L’ordenanaça
L’ordenança presentada afecta molts camps de l’acció de l’Ajuntament a nivell de la ciutat, però també inclou àmbits d’aplicació que tenen per objecte les edificacions i construccions noves i les que es rehabilitin o canviïn d’ús i és just en aquest punt en que l’ordenança pren una especial importància pel sector de la construcció.
En els habitatges cal aprofitar l’aigua de pluja o l’aigua sobrant de la piscina i tenir molt en compte la reutilització de les aigües grises.  Per això és obligatori en tots els edificis l’existència de comtpadors individuals i la presència de mecanismes estalviadors (aixetes i dutxes o cisternes d’inodors que permetin l’estalvi d’aigua).

Com afecta a la construcció
Des dels inicis de l’obra:
-Cal incloure en la sol.licitud de llicència d’obres un projecte que justifiqui el compliment de l’ordenança de l’estalvi d’aigua.
-Cal comunicar a l’Ajuntament la detecció de pous o mines d’aigues subterrànies si s’escau.
-Cal informar al promotor o comprador de l’existència de sistemes d’estalvi d’aigua
No complir alguna de les normes impulsades des de l’ordenança d’estalvi d’aigua, pressuposa sotmetre’s a  la possiblitat de rebre sancions per incompliment d’aquestes normes segons la Llei 24/91 d’Habitatge de Catalunya.
 
Més informació a www.granollers.org o al servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Granollers, al 93 842 67 35

 

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 m˛bil 677481580
· legal · Disseny web