Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTAMitjans de comunicació
 

EL GREMI DE CONSTRUCTORS DEL V.O., EN COL·LABORACIÓ AMB PREVIGESTION SL, ORGANITZA CURSOS DE PLATAFORMES ELEVADORES MÒBILS DE PERSONAL


El mes de juliol del 2012 AENOR ha publicat la norma UNE 58923, “relativa a la formació dels operadors de plataformes elevadores mòbils de personal, PEMP”.

Des de l’entrada en vigència de l’esmentada norma UNE, tots els treballadors que utilitzin aquestes plataformes per desenvolupar les seves tasques han d’haver realitzat la dita formació segons els preceptes que la norma especifica.

Fins aquest moment no existia cap legislació espanyola que fes referència a un programa formatiu específic sobre l’ús segur de les PEMP. La formació es basava en els articles 17 i 19 de LPRL, que exigeix una formació mínima necessària sobre els riscos de l’activitat que es realitza en cadascun dels lloc de treball i altres normes de referència sobre maquinària (R.D. 1215/1997) i feines d’alçada amb equips de treball (R.D. 2177/2004).

Es tracta d’una norma que inclou els aspectes mínims necessaris, teòrics i pràctics, per proporcionar a l’operador les competències per a la conducció, l’ús i la utilització segura de les PEMP. Obliga a una formació teòrica i pràctica per obtenir el certificat corresponent.

Els aspectes a què fa especial referència la UNE quant a la formació dels operadors de PEMP tenen una gran importància i rellevància per poder combatre l’alta sinistralitat que es produeix en les feines en alçada, que l’any passat va estar al voltant del 40%. Tenir personal amb formació adequada és fonamental en qualsevol àmbit industrial, ja que està comprovat que el seu rendiment en el lloc de treball és més eficient, i aquest aspecte és de gran importància quan fem referència a la seguretat a l’hora de realitzar una activitat.

Tenir treballadors que hagin estat instruïts amb els paràmetres d’un programa formatiu, com el que indica la UNE 58923, facilita i ajuda que s’apliquin les mesures preventives i d’utilització segura:

1. Elegir la PEMP adequada a la feina que s’ha de realitzar.
2. Identificar convenientment l’estat de seguretat de la màquina.
3. Valorar i avaluar les condicions de l’entorn on es va a treballar.
4. Portar a terme l’estabilització correcta de la màquina.
5. Evitar maniobres temeràries que sobrepassin els límits permesos pel treball que s’ha de realitzar amb la PEMP, etc.    
Totes aquestes mesures contribueixen de forma considerable a disminuir la probabilitat d’accident, i només és possible amb la conscienciació de tots i en particular de les empreses que realitzen activitats utilitzant aquestes màquines.

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 mòbil 677481580
· legal · Disseny web