Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTAMitjans de comunicació
 

Jordi AUSIÓ BONFILL
“Vull un gremi més associatiu, més participatiu i més professional.”


Jordi Ausió Bonfill porta 17 anys a la junta del Gremi de Constructors d’Obres del Vallès Oriental. Es considera una persona pactista, de consens i a qui li agrada arribar a acords. “Sóc de parlar molt, però també d’escoltar molt”, confessa. Pare de tres fills i gran apassionat de l’urbanisme, és capaç de xerrar durant hores de la fascinació que sent per construccions, barris, llocs i, també, la gent que hi viu. Per la seva conversa hi poden passar històries tècniques de la construcció de Ciutat Meridiana o l’estranya concepció de Ciutat Badia, o bé els danys de la trista riada que va negar Terrassa fa uns anys. “A cada lloc on vaig m’agrada veure les comunicacions, la urbanització, les construccions, quin comerç té, quina mena de gent hi viu”. Una passió per les persones, pels barris i per la construcció que fa que la seva vinculació amb la feina vaig molt més enllà d’unes hores i d’unes obligacions. “M’agrada veure com es desenvolupen els municipis, els barris, la gent”.

Potser és aquesta fascinació per tot allò que envolta el món de la construcció –i de les ciutats i de les persones–el motiu que fa que porti gairebé dues dècades de dedicació a una entitat amb 65 anys història i que ofereix recursos a 250 empreses. Una dedicació que ara és més completa que mai des que en va assumir la presidència, després del comiat d’Antoni Gené i Molins, que abandonà el càrrec per motius personals. “No t’enganyo si dic que si l’Antoni no hagués marxat jo ara no seria president”. El comiat de l’anterior president va provocar que Jordi Ausió fes una passa al front al capdavant d’una entitat a la qual dedica passió, esforç i tot el temps que li permet la seva feina de constructor. “Els constructors acostumem a treballar 15 hores al dia, gairebé sense parar”. Però això no li impedeix multiplicar esforços i ser cada dimarts a la tarda a les oficines del Gremi, assumint la nova responsabilitat.

UN GREMI TOTALMENT REPRESENTATIU DEL VALLÈS

Jordi Ausió té molt clars els objectius pels quals cal lluitar durant el seu mandat. Un d’ells, potser el més clar, que el Gremi sigui representatiu de tots els racons del Vallès Oriental “i que engresqui a la gent de la comarca”. Això implica aconseguir un Gremi que sigui el màxim de representatiu de les inquietuds dels constructors de la zona. “Treballem amb la idea d’intentar unir més la nostra comarca i convertir-la en un nucli fort. En aquest sentit, volem que Granollers sigui una ciutat més central en tots els sentits”. Una capital de comarca que exerceixi pròpiament com a capital de comarca aglutinadora d’inquietuds i que sàpiga gestionar problemes i solucions.

Un dels altres punts a tractar a fons durant el nou mandat d’Ausió és el tema de la seu del Gremi. “Cal que arreglem aquest tema el 2014: necessitem canviar de seu. personalment, em faria gràcia disposar d’una seu que fos més accessible, sobretot per quan fem cursos i formació, ja que l’actual ubicació implica que els treballadors s’hagin de desplaçar i que l’aparcament sigui molt dificultós. També haurem de mirar que la nova seu sigui més accessible des de tots els punts de la comarca”.

MÉS PARTICIPACIÓ I MÉS PROFESSIONALITZACIÓ

A banda de tot això, el Gremi ja ha pogut complir un dels objectius marcats des d’un bon principi: rebaixar les quotes dels associats. “Hem baixat 10 euros aquest trimestre, i ho hem aconseguit intentant ajustar al màxim les despeses. Els temps que estem vivint ens obliguen a reajustar-ho tot. Totes les associacions s’han d’adequar a la dificultat del present”, entre elles, el Gremi de constructors.

Una de les coses que ajudaria a la bona salut de l’entitat seria un augment d’agremiats. “Això seria molt positiu pel Gremi, tot i que cal dir que costa molt”. En aquest sentit, Jordi Ausió i la seva junta aposten per “un Gremi més associatiu, més participatiu i més professional”. L’objectiu és intentar ser sempre millors.

M’agradaria que les empreses agremiades fossin cada vegada més professionals en el sentit de la formació de treballadors, amb ISOs, amb certificacions que facilitin els agremiats obtenir qualificacions. I m’agradaria que el nostre Gremi fos un lloc comú per a tots, un lloc on poguéssim fer formació, treure la ISO, la OSHA, fer tota mena de cursos, etc. També m’agradaria que els agremiats utilitzessin la nostra assessoria legal per temes comptables i la nostra assessoria tècnica en qüestions de seguretat, de convenis amb diferents agents, com ara assegurances o servei de prevenció aliè. Des del Gremi volem seguir donant serveis mitjançant convenis amb professionals”.

La conversa encara podria durar més estona. Jordi Ausió gaudeix parlant d’un tema que és la seva feina, però també la seva autèntica dèria. Una passió que s’encomana i que fa que l’estona continuï. Viu a totes el Gremi i té les idees clares: “quants més agremiats, més forts som”. En els temps que corren, la gent que encara està agremiada necessita unir-se i fer força des del sector de la construcció. “Que, quan vagis a alguna administració, t’escoltin perquè tens molta força”. Una unió que va en benefici de tots, persones, empreses, constructores i ciutats.

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 m˛bil 677481580
· legal · Disseny web