Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com gremi constructors
revista gremi constructors

promoció per agremiats

NOMENAMENT CONTRACTISTA 

Protecció de dades:que tothom hi surti guanyant

La Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD) i el Reial Decret 994/1999 de Mesures de Seguretat (RMS) són la normativa que des de 1999 responsabilitza a cada empresa de tots i cadascun dels fitxers de la seva propietat que continguin qualsevol tipus de dada de caràcter personal. Així, des d’un simple fitxer de clients, proveïdors o agents, fins a  un fitxer de nòmines o personal, dades mèdiques d’aquests, currículums o d’altres tipus poden ésser objecte de revisió per part de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) (amb jurisdicció sobre entitats privades) o l’Agència Catalana de Protecció de Dades (amb jurisdicció sobre organismes públics). Aquests fitxers, tant si es localitzen a la seu empresarial o bé a la seu de terceres empreses de serveis (gestories, comptables, assessors, auditors...) seguiran essent responsabilitat de la pròpia entitat.

Cada cop són més freqüents les notícies sobre sancions rebudes per empreses o entitats per la falta d’adaptació d’aquestes a la normativa. Les sancions s’originen majoritàriament per denúncies per part de persones susceptibles d’haver dipositat les seves dades en mans d’una empresa que consideren no compleix amb els requisits mínims tècnics i legals per protegir la seva intimitat personal. Així doncs, des d’un client descontent, fins a un empleat, tot incloent-hi aquell passavolant que ens ha deixat el seu currículum, poden ésser un potencial demandant.

A tall d’exemple, hi ha sentències fermes de sancions de 300.000 € per cedir amb finalitats comercials i sense el consentiment de l’afectat dades de promotors de vivendes, d’arquitectes, de clients, i de l’obra realitzada (població, concepte de vivenda, descripció de l’obra i pressupost), o de sentències de 60.000 € per tractar  dades de clients i arquitectes sense el seu consentiment, incomplint els preceptes de protecció que imposen les disposicions reglamentàries.
Cada vegada són més les notícies de sancions que apareixen als diaris, i sembla que només d’aquesta manera les empreses prenen consciència de la necessitat d’adaptació. Preparar i adaptar les empreses en aquesta legislació no es fàcil, i en la majoria d’ocasions es necessita la col·laboració d’especialistes en la Protecció de Dades. Amb aquest objectiu, El Gremi de Constructors d’Obres del Vallès Oriental ha arribat a un acord de col·laboració amb l’empresa Data Risc per aconseguir unes tarifes pels associats adequades a les necessitats i format de cadascun, amb descomptes del 10% sobre el preu de venda al públic.

Des de la nostra edició us convidem a que us poseu en contacte amb Data Risc per aclarir tots els dubtes que pugueu tenir al respecte, i així protegir la vostra economia d’una possible sanció. Podeu adreçar-vos als telèfons de contacte ( 93 217 83 54 ) o visitar la seva pàgina web.

 

gremi constructors
Can Muntanyola P.I. Palou Nord C/ Cami del Mig,22, 08401 Granollers tel. 938700220 m˛bil 677481580
· legal · Disseny web